Thursday , 28 March 2024

Το δώρο των Χριστουγέννων “ανάσα” για την αγορά – Σήμερα και η πρώτη δόση επιδότησης για τη θέρμανση

Ανάσα για την αγορά αναμένεται να δώσει το δώρο των Χριστουγέννων που καταβάλλεται σήμερα, τελευταία ημέρα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. «Ελπίζουμε το δώρο των Χριστουγέννων που υπάρχει μόνο στον ιδιωτικό τομέα να δώσει ώθηση στην αγορά. Θα συμβούλευα τους καταναλωτές αν έχουν κάποια χρήματα να ξοδέψουν αυτές τις εορταστικές μέρες να στηρίξουν τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διότι υπάρχουν προϊόντα σε καλή ποιότητα και οι τιμές είναι σε χαμηλά επίπεδα», υπογράμμισε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 21 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέας, όπως αναφέρουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Σήμερα και η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Περίπου 190 εκατ. ευρώ από τα 300 εκατομμύρια της συνολικής επιδότησης του επιδόματος θέρμανσης πιστώνονται σήμερα από τον κρατικό κορβανά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Πρόκειται για την καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέχρι το βράδυ θα έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. “Μοναδική προϋπόθεση”, τόνισε, “είναι να έχει δηλωθεί σωστά το IBAN των δικαιούχων στην αντίστοιχη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι παρατάθηκε μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2023 η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων για την επιδότηση θέρμανσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *