Friday , 29 March 2024

Το νέο κατάστημα της αλυσίδας Μασούτης στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

“Στηρίζουμε την προσπάθεια της “Μασούτης”, όπως στηρίξαμε και την προσπάθεια της Fraport για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινιάζοντας σήμερα το πρωί το νέο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Μασούτης Α.Ε. που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων ου αεροδρομίου “Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε έμφαση στην εξαιρετική συνεργασία που είχε – όπως σημείωσε- στη διάρκεια της πανδημίας με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Ιωάννη Μασούτη, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που η Κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με τις επιχειρήσεις, κατάφεραν να λειτουργήσει αποτελεσματικά η αγορά.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης, αποτελεί μοχλό προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, καθώς είναι η βιτρίνα των ελληνικών προϊόντων σε εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη Μακεδονία.

Από την πλευρά του ο κ.Ιωάννης Μασούτης ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης για την παρουσία του στα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος, όπως επίσης και τους 9.000 εργαζομένους της εταιρείας για τις προσπάθειες που όλοι μαζί καταβάλλουν για την ανάπτυξή της.

To εν λόγω κατάστημα είναι εμβαδού 93 τ.μ., διαθέτει 2.500 κωδικούς προϊόντων, βρίσκεται στο χώρο των αφίξεων στην έξοδο 2, λειτουργεί από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ. επτά ημέρες την εβομάδα, και όπως τόνισε ο κ.Μασούτης είναι το αποτέλεσμα της καινοτόμας συνεργασίας της  “Μασούτης “με την Fraport, καθώς δημιουργήθηκε σούπερ μάρκετ σε χώρο ελληνικού αεροδρομίου για πρώτη φορά, κι έχει στηθεί στο πρότυπο των convenience stores, για να εξυπηρετεί όποιον ταξιδεύει για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους, για τουρισμό, για αναψυχή.

Η επένδυση για τη δημιουργία του, όπως αναφέρθηκε, είναι της τάξης των 700.000 ευρώ, ενώ στον ένα μήνα της πιλοτικής λειτουργίας του καταστήματος (από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα) τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά, όπως και τα μηνύματα των καταναλωτών και η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ανάλογα καταστήματα και σε άλλα αεροδρόμια.

Εξαγορά στα σκαριά

Στο μεταξύ, όπως δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ” η αλυσίδα Μασούτης βρίσκεται – κατά δήλωση της διοίκησή της – σε συζητήσεις για εξαγορά άλλης εταιρείας σούπερ μάρκετ, η οποία εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *