Thursday , 28 March 2024

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην εποχή του Νίκου Ανδρουλάκη

Του Γ. Κατσιάνη   

Πολλοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι τόσο αποφασιστικός όσο θα περίμεναν.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν τα δεδομένα.

Καταρχήν, ξεχνούν ότι είναι ο πολιτικός εκείνος που κατήγγειλε δημόσια ότι παρακολουθείται το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την κυβέρνηση.  

Προφανώς, λησμονούν ότι ήταν αυτός που διέγραψε άμεσα την αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής, Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatar Gate.

Αλήθεια, ποιος Έλληνας πολιτικός αρχηγός έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους Ευρωπαίους ηγέτες  να βάλουν εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία;

Στο πεδίο της καθημερινότητας, μήπως ήταν ο κ. Ανδρουλάκης ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Κατοικίας» για φοιτητές και νέα ζευγάρια; 

Ένα νέο ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους;

Ποιος πολιτικός αρχηγός τάχτηκε πρώτος υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας;

Μήπως ήταν ο κ. Ανδρουλάκης που εξαρχής ζήτησε την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος;

Και όλα αυτά (και άλλα πολλά) σε διάστημα μόλις ενός έτους στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συνεπώς, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και το μόνο σίγουρο είναι ότι σε πέντε μήνες, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με σήμερα στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Σε ένα θολό τοπίο, είναι ανάγκη να καθίσει πρώτα η σκόνη της (τεχνητής) πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για να δεις καθαρά ποιος θα είναι ο ρυθμιστής της επόμενης ημέρας των εκλογών.

Συνεπώς, να θυμάστε:

Η πολιτική είναι σαν το θέατρο, όπου πρωταγωνιστές και κομπάρσοι συμμετέχουν σε μια παράσταση, πάνω στην ίδια σκηνή, όπου κριτές είναι μόνο οι θεατές-πολίτες.  

Αυτοί αξιολογούν τις ικανότητες των συντελεστών, είτε έχουν μικρότερο, είτε μεγαλύτερο ρόλο.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *