Wednesday , 24 April 2024

Το ποσό των 35.000 ευρώ(!) εισπράττει κάθε μήνα, δημοτικός σύμβουλος από την μίσθωση δωματίων σε πρόσφυγες

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η διοίκηση του δήμου Βόλβης να αντιδρά στην εγκατάσταση προσφύγων και ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας να τάσσεται υπέρ της ισόνομης κατανομής σε όλη την χώρα, ωστόσο την ίδια ώρα υπάρχουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι “θησαυρίζουν” από την μίσθωση ακινήτων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλβης που ανήκει στην πλειοψηφία, μισθώνει συνολικά 28 δωμάτια σε πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να εισπράττει το ποσό των 1.200 ευρώ την ημέρα!

Τη σχετική συμφωνία δημοσιοποίησε μάλιστα ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4276/2014, Α΄155, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), δηλαδή ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών.

Όσον αφορά το κέρδος που θα αποκομίσουν οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων από την μίσθωση των ακινήτων τους, ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ ανά άτομο, καθημερινά (χωρίς ΦΠΑ). Να σημειωθεί ότι η διάρκεια μίσθωσης των ακινήτων αφορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει το δικαίωμα της μονομερούς παράτασης επιπλέον έξι μηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *