Tuesday , 23 April 2024

“Φέσι” 440 ευρώ σε πολύτεκνο για φόρο από τον οποίο εξαιρείται!

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η ΑΑΔΕ να έλυσε το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Taxisnet με τον λάθος υπολογισμό του φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες ωστόσο τα παρατράγουδα στα εκκαθαριστικά σημειώματα δεν έχουν τελειωμό.

Το thesseconomy.gr φέρνει στο φως σήμερα άλλη μια περίπτωση φορολογούμενου, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει διπλάσιο(!) φόρο απ’ότι του αναλογεί, λόγω λανθασμένου υπολογισμού.

Πρόκειται για πολύτεκνο με τέσσερα παιδιά, ο οποίος καλείται να πληρώσει φόρο πολυτελείας, ύψους 440 ευρώ γιατί είναι ιδιοκτήτης ενός ΙΧ οχήματος, 2000 κυβικών εκατοστών.

Ωστόσο,σύμφωνα με το άρθρο 80 του νόμου 4646/2019 «από το φορολογικό έτος 2019 και εξής, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης πολυτέκνων με τέσσερα (4) τουλάχιστον εξαρτώμενα τέκνα κατά την έννοια της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 4172/2013».

“Δυστυχώς, το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί και ο πελάτης μου θα πρέπει να πληρώσει τον φόρο”, δήλωσε στο thesseconomy.gr o λογιστής του παθόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *