Tuesday , 23 April 2024

«Φλερτ» Θεοχάρη με την ρωσική τουριστική αγορά-Προανήγγειλε άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14 Μαΐου

Του Γ. Κατσιάνη

Στην Αθήνα επιστρέφει αύριο, Σάββατο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μετά την τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο κ. Θεοχάρης, τόσο με Ρώσους αξιωματούχους, όσο και με εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων του τουριστικού κλάδου ήταν θετικό.

«Προσκαλούμε όποιον το επιθυμεί, να έρθει και να διαπιστώσει το πώς η χώρα μας τα καταφέρνει όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της COVID-19», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ITAR-TASS και υπογράμμισε ότι «ως τις 14 Μαΐου, την επίσημη ημερομηνία επανέναρξης του ελληνικού τουρισμού, θα ανοίγουμε σταδιακά τα σύνορά μας, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Ήδη αίρουμε βαθμηδόν τους περιορισμούς προκειμένου να δοκιμάσουμε ‘πιλοτικά’ το σχέδιό μας».

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι Ρώσοι επισκέπτες θα μπορέσουν να επισκεφτούν την χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι θα πρέπει «είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ πριν από τη άφιξή τους στη χώρα μας» και ανακοίνωσε ότι «μέχρι τη 14η Μαΐου οι περιορισμοί θα έχουν αρθεί».

Οι Σέρβοι ξανάρχονται…

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα των συνόρων στους Σέρβους επισκέπτες από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου αποτελεί και μια «πρόβα» για την ορθή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Ωστόσο, πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι το «θολό» τοπίο που υπάρχει ακόμα σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και συγκεκριμένα από νομό σε νομό, ενδεχομένως να επιβραδύνουν την άφιξη των Σέρβων τουριστών, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

«Από την μία, οι Σέρβοι χαίρονται για το γεγονός ότι θα μπορέσουν να επισκεφτούν σύντομα και πάλι την Ελλάδα και από την άλλη, θέλουν να δουν και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *