Tuesday , 16 April 2024

«Φρένο» στο όνειρο χιλιάδων παράτυπων μεταναστών για μόνιμη παραμονή στις ΗΠΑ βάζει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Τέλος στο όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών να διαμείνουν μόνιμα στις ΗΠΑ βάζει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, σε όσους μετανάστες είχε επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν τη μόνιμη παραμονή τους, εφόσον μπήκαν παράτυπα στο αμερικανικό έδαφος.

Αφορμή για την απόφαση στάθηκε προσφυγή ενός παντρεμένου ζευγαριού από το Ελ Σαλβαδόρ, στο οποίο είχε χορηγηθεί το λεγόμενο Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας.

Οι δικαστές επικύρωσαν ομόφωνα την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο είχε απορρίψει το αίτημά τους για μόνιμη παραμονή στις ΗΠΑ, δηλαδή να τους δοθεί «πράσινη κάρτα», λόγω της παράνομης εισόδου τους στη χώρα.

Η απόφαση αυτή μπορεί να επηρεάσει το καθεστώς χιλιάδων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους ζουν στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Να σημειωθεί ότι στους αλλοδαπούς είναι δυνατόν να χορηγηθεί Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας αν η επιστροφή στη χώρα τους κρίνεται μη ασφαλής, λόγω κάποιας ανθρωπιστικής κρίσης ή ένοπλης σύρραξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *