Saturday , 20 April 2024

“Χρυσές” δουλειές για έμπορους και επαγγελματίες, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Του Γ. Κατσιάνη

“Κόκκινο” χτύπησε, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η ζήτηση στα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης.

Οι ευφάνταστες δημιουργίες των επαγγελματιών ικανοποίησαν ακόμα και τα πιό δύσκολα γούστα, με τους Θεσσαλονικείς και τις Θεσσαλονικιές να σπεύδουν να αγοράσουν, είτε τούρτες με κόκκινες καρδούλες, είτε ανθοδέσμες με κόκκινα τριαντάφυλλα.

“Ο κόσμος έχει αποδεχθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιατί προσδοκά να δώσει αγάπη και γι’ αυτό καταγράφεται υψηλή ζήτηση”, δήλωσε ο ανθοπώλης, Μανώλης Σύλλης.

Η διάθεση που διακατέχει πολλούς καταναλωτές να χαρίσουν ένα δώρο στην ή στον σύντροφο τους, ως ένδειξη αγάπης, συνεπάγεται αυξημένα κέρδη για τους έμπορους και τους επαγγελματίες.

“Θεωρώ ότι σήμερα ο τζίρος θα είναι αυξημένος κατά 20%-25%, σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες”, σημείωσε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με έρευνα της Mastercard ο τζίρος των συναλλαγών κατά την περίοδο της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου αυξήθηκε πέρυσι κατά 17% σε σχέση το 2018, με το σύνολο των συναλλαγών να παρουσιάζει άνοδο 181,5%, την τελευταία τριετία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *