Friday , 29 March 2024

Ψηφιακό σύστημα καταγραφής θερμοκρασίας και υγρασίας για επαγγελματικούς χώρους δημιούργησε εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής της θερμοκρασίας και της υγρασίας με αισθητήρες έχει αναπτύξει μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που ειδικεύεται στον τομέα της εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής. 

Ο λόγος για την ELBIS, η οποία δημιούργησε ασύρματα καταγραφικά, τόσο για την θερμοκρασία (S2W Temp Series), όσο και για θερμοκρασία & υγρασία (S2W Humi Series).

Πως λειτουργούν

Μέσω του ασύρματου δικτύου (wifi), τα καταγραφικά στέλνουν τα δεδομένα στον κεντρικό server και αποθηκεύονται σε PC ή tablet μέσω της εφαρμογής S2W που δημιούργησε η ELBIS ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα αποκλειστικά στον χρήστη.

Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει εξ αποστάσεως την συσκευή μέσω εφαρμογής για android και iOS.

Σε περίπτωση διακοπής του wifi, τα δεδομένα αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη της συσκευής και αποστέλλονται όταν επανέλθει το σήμα.

Αυτονομία

Οι συσκευές λειτουργούν με τρεις μπαταρίες, τύπου ΑΑΑ χωρίς να απαιτείται μόνιμη τροφοδοσία ρεύματος.

Έχουν χαμηλή κατανάλωση, με αυτονομία έως και 18 μήνες και διαθέτουν ένδειξη ισχύος με ειδοποίηση για την αντικατάσταση των μπαταριών ενώ υπάρχει και η επιλογή της μόνιμης σύνδεσης, μέσω θύρας υποδοχής micro USB.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες συσκευές είναι ιδανικές για επαγγελματικούς χώρους, όπως βιομηχανικές και ιατρικές μονάδες, ξενοδοχεία και χώρους εστίασης.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της εταιρείας Αρχική σελίδα > Elbis – Intelligent Electronic Systems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *