1ο Διατμηματικό Διεπιστημονικό Συνέδριο “ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ψηφιακής...

1ο Διατμηματικό Διεπιστημονικό Συνέδριο “ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής”.

1521
SHARE

Με την ευκαιρία της καθολικής εφαρμογής στις 25 Μαίου 2018, του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας  Προσωπικών Δεδομένων  της ΕΕ το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Δίκαιο και Πληροφορική” του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) διοργανώνουν το 1ο Διατμηματικό Διεπιστημονικό Συνέδριο «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής».

Το συνέδριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Μαΐου στην Κομοτηνή στο Αμφιθέατρο Τελετών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.  Στόχος του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή τους φοιτητές ΔΠΜΣ και το κοινό με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες των δυο επιστημονικών πεδίων και να συζητηθούν ζητήματα που προκύπτουν από το εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον και τη συνέργεια των δύο πεδίων.

Ο  νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι εφαρμογές και οι προκλήσεις του, το κυβερνοέγκλημα, η προστασία των ανηλίκων, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η κοινωνική δικτύωση, τα ζητήματα ασφάλειας, οι τεχνολογίες ενίσχυσης της ιδιωτικότητας, η πνευματική ιδιοκτησία στην ενιαία ψηφιακή αγορά, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν από έγκριτους νομικούς και ακαδημαϊκούς.  όπως: ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, Καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διευθύντρια Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Πληροφορική», πρ. Αναπληρώτρια Πρύτανη Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ., ο Μιχάλης Μαρίνος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., ο Γιώργος Παπαντωνίου, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΕΛ.ΑΣ, κ.ά.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συνεδρία κατά τη διάρκεια της οποίας οι μεταδιδακτορικοί, διδακτορικοί ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.  Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρώτου Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού «Δίκαιο και Πληροφορική» (www.mli.uom.gr)  που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (www.mli.uom.gr).

LEAVE A REPLY