12η AGROTHESSALY: 780 εκθέτες από όλη την Ελλάδα-Στο επίκεντρο οι Ενεργειακές Κοινότητες

12η AGROTHESSALY: 780 εκθέτες από όλη την Ελλάδα-Στο επίκεντρο οι Ενεργειακές Κοινότητες

366
SHARE

Με άνοδο εκθετών της τάξης του 50% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2017 (780 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, έναντι 498 το 2017) θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου στη Λάρισα η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία Agrothessaly, που διοργανώνουν από κοινού η ΔΕΘ-Helexpo A.E. και ο Δήμος Λαρισαίων.

“Η Agrothessaly εξελίσσεται σε κορυφαία έκθεση προσλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όχι απλώς μεγάλης περιφερειακής έκθεσης, αλλά εθνικής διοργάνωσης”, τόνισε νωρίτερα σε γεύμα με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Τάσος Τζήκας παρουσιάζοντας τα μεγέθη της Έκθεσης. Όπως μάλιστα επισήμανε, η ΔΕΘ- Helexpo εκτός από τις περιφερειακές Εκθέσεις Κομοτηνής και Καστοριάς, που επίσης στηρίζει, βρίσκεται σε συζητήσεις για να στηρίξει οργανωτικά τις Εκθέσεις της Λαμίας και της Τρίπολης, όπως επίσης και για την Έκθεση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το εγκώμιο της ΔΕΘ-Helexpo και της συνεργασίας μαζί της έπλεξε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Πρώτη φορά συναντηθήκαμε για την οργάνωση της έκθεσης αμέσως μετά τα capital controls και αναρωτιόμασταν τι κάνουμε εδώ; Τελικά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε”. Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι επειδή έχουν εξαντληθεί τα τα περιθώρια επέκτασης του εκθεσιακού χώρου (παλιά δημοτική αγορά Νεάπολης) η δημοτική αρχή μελετά τις δυνατότητες επέκτασης σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου, περίπου 20 στρεμμάτων, ακριβώς από την απέναντι πλευρά του δρόμου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και το ΥΠΕΝ ημερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες, θέμα που ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό αγροτών, ενώ επίσης θα συμμετέχουν 15 startups που παρέχουν υπηρεσίες στον πρωτογενή κλάδο παραγωγής.

LEAVE A REPLY