Στα… λευκά θα ντυθεί τη Δευτέρα (26/2) η Β. Ελλάδα- Χιόνια και...

Στα… λευκά θα ντυθεί τη Δευτέρα (26/2) η Β. Ελλάδα- Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη!

3674
SHARE

Στα… λευκά θα ντυθούν αύριο, Δευτέρα (26/2) οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

«Μετά από έναν πολύ ήπιο χειμώνα φαίνεται ότι οι βορειοελλαδίτες θα βιώσουν τον πραγματικό χειμώνα. Και μάλιστα η διάταξη των βαρομετρικών Συστημάτων είναι τέτοια όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης», γράφει στην ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός μετεωρολόγος ο οποίος κάνει λόγο για «σχεδόν ιστορική ”χιονοκακοκαιρία” σε Μακεδονία και Θράκη».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «αύριο θα χιονίσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα προέλθει από την εισβολή των πολύ ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες θα πλήξουν τις επόμενες μέρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Από αργά το βράδυ της Κυριακής ήδη θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας που «βλέπουν» προς τη Βουλγαρία. Πολύ γρήγορα όμως, και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, τα φαινόμενα των σφοδρών κατά περιόδους χιονοπτώσεων θα έχουν την τάση να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κατά τόπους θα χιονίζει ακόμα και μέχρι τα πεδινά τμήματα. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως επηρεάζονται και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ σε άλλα τμήματα, στα παραθαλάσσια θα εκδηλώνεται χιονόνερο ή βροχή αλλά σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 100-150 μέτρα τα φαινόμενα αυτά θα μετατρέπονται σε πολύ πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις».

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί όσους κινηθούν στις περιοχές της ανατολικής Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας αλλά ιδιαιτέρως της Μακεδονίας και της Θράκης, ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι πολύ δύσκολες σε αρκετές περιοχές.

«Πρόκειται για σχεδόν σπάνια διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και θα φέρει χιόνια στη βόρεια Ελλάδα που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Καλλιάνος.

(H φωτογραφία-χάρτης είναι από την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου)

LEAVE A REPLY