Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την Παμβαλκανική πορεία των αντιεξουσιαστών

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την Παμβαλκανική πορεία των αντιεξουσιαστών

1080
SHARE

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η πορεία των περίπου 2.000 αντιεξουσιαστών από όλα τα Βαλκάνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι.

Μετά το τέλος της πορείας –  η οποία ξεκίνησε από την Καμάρα και κινήθηκε μέσω της Εγνατίας Οδού μέχρι την Ιωνος Δραγούμη, κατέβηκε στη συνέχεια στην Τσιμισκή και στη λεωφόρο Νίκης και επέστρεψε στην Καμάρα – ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων γύρω στις 4 η ώρα έστησε οδοφράγματα και εξαπέλυσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.  Τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους καταδίωξαν και αυτοί αναζήτησαν καταφύγιο για μια ακόμη φορά στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικότερα στην παλιά Φιλοσοφική, από όπου συνεχίζουν τον «κλεφτοπόλεμο», ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Κατά τη διάρκεια της «Παμβαλκανικής Πορείας Διεθνιστικής Αλληλεγγύης’, όπως την ονόμασαν οι διοργανωτές της,  προκλήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο, καθώς η κυκλοφορία στην Εγνατία από την Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι και το Βαρδάρη είχε διακοπεί.

LEAVE A REPLY