140 επιχειρήσεις στο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius» –...

140 επιχειρήσεις στο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius» – Το χρονοδιάγραμμα των έργων

169
SHARE

Συνολικά 140 επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius» στο κένυρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο εντάσσεται στον πρωτοποριακό θεσμό των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, και παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα καιτον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παντελή Φιλιππίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή της Δημητρίου Γούναρη με την Πλατεία Ναυαρίνου.

«Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου είναι μία απάντηση στα κλειστά mall. Κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία ομοιομορφία στη συγκεκριμένη αγορά, να της δώσουμε ώθηση και να ομορφύνουμε το χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.

«Αυτή η περιοχή σε πολύ λίγο καιρό θα είναι ένα εργοτάξιο και σύντομα θα έχουμε μία καινούργια εικόνα, με περισσότερο φωτισμό, καλύτερα πεζοδρόμια, μεγαλύτερη παιδική χαρά, έξυπνα συστήματα και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας», είπε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας που διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 2022 το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ ομορφότερο και θα αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς αλλά για όλα τα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο.

Για το σκέλος των έργων που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση βρίσκεται στη φάση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για τα εξής έργα:

– Τη μετατροπή των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη κατασκευή έργων απορροής όμβριων υδάτων.

– Την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, εμβαδού 300 τ.μ., στην πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα από την υπάρχουσα.

– Τη διαμόρφωση νέας φύτευσης στα παρτέρια της Δημητρίου Γούναρη σε Τσιμισκή και Εγνατία, αλλά και σ’ αυτά στους πεζοδρόμους Ισαύρων, Αιμιλιανού Γρεβενών και Γονατά για την αισθητική τους αναβάθμιση, την ανάδειξη των μνημείων και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

– Τη δημιουργία σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων για τη βελτίωση της κινητικότητας.

– Την αναβάθμιση φωτισμού και έξυπνα συστήματα

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και έχει προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και αλλά στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY