16.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα μέσω της κυκλικής οικονομίας

16.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα μέσω της κυκλικής οικονομίας

1558
SHARE

Σε 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που πληρώνει ανά εξάμηνο η χώρα μας στην Ε.Ε. για τις ανεξέλεγκτες χωματερές.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας για την κυκλική οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ΚΕΔΕΑ.

Παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία, ο ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βασίλης Λιόγκας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 16.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Μέσω του περιφερειακού σχεδιασμού του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Κ. Μακεδονία, κατασκευάζονται ένα εργοστάσιο στις Σέρρες και θα δύο μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρόεδρος του φορέα, Μιχάλης Γεράνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης επισήμανε την ανάγκη αλλαγής της συμπεριφοράς των πολιτών και των επιχειρήσεων, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης συνεργειών ενώ ο αντιπρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, ως αναπτυξιακό εργαλείο.

LEAVE A REPLY