Friday , 29 March 2024

2022: “Δύσκολη χρονιά για την αγορά της Θεσσαλονίκης” λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Π. Φιλιππίδης

Μισογεμάτο το ποτήρι το βλέπουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Περάσαμε δύσκολα και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ρεφάρουμε για μία ακόμη χρονιά. Ελπίζουμε η κανούρια χρονιά να είναι καλύτερη. Πάντα αυτό πιστεύουμε και πάντα ζούμε με την ελπίδα», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

«Τις γιορτινές αυτές ημέρες είχαμε πολλή μεγάλη κίνηση στην αγορά. Πολύς κόσμος υπήρχε στα μαγαζιά. Ορισμένες ημέρες όμως υπήρχε δουλειά. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η περίοδος της Πρωτοχρονιάς  που διανύουμε δεν είναι συνήθως η καλύτερη για την αγορά. Ωστόσο ελπίζουμε να υπάρχει δουλειά. Οι Θεσσαλονικείς να αγοράσουν κάποια δώρα της τελευταίας στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Δουλειά ορισμένες ημέρες την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν είναι ικανοποιημένος από τις εισπράξεις αυτών των ημερών Ο πρόεδρος του ΕΣΘ διευκρινίζει «υπήρχε δουλειά δύο τρεις ημέρες των την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Η κίνηση των καταναλωτών μόνο αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Οι Θεσσαλονικείς αγόρασαν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για τα παιδιά. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο είδος που μπορείς να το ξεχωρίσεις επειδή υπήρχε μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Όπως είναι φυσικό μεγάλη προτεραιότητα δόθηκε στην αγορά τροφίμων όπως γίνεται πάντα. Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές επέλεξαν  και ρούχα και παπούτσια ορισμένες μέρες, όμως το υπογραμμίζω» λέει με νόημα ο κ. Φιλιππίδης. Και προσθέτει «στα καταστήματα παιχνιδιών υπήρξε ιδιαίτερη κίνηση αυτές τις γιορτινές ημέρες. Στα υπόλοιπα καταστήματα αν και δουλέψαμε μερικές μέρες δεν μπορούμε με τις εισπράξεις αυτών των ημερών να λυθούν τα προβλήματα μιας ολόκληρης χρονιάς».

Να υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο,  σήμερα 29 και αύριο 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Πρωτοχρονιά και στις 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα όπως έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *