Γιώργος Ορφανός: «Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικά όρια»

Γιώργος Ορφανός: «Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικά όρια»

595
SHARE

Την πεποίθηση ότι η υποψηφιότητα του έχει υπερκομματικό χαρακτήρα και στοχεύει να λειτουργήσει ενωτικά για τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο web tv της ιστοσελίδας myportal. gr, ο κ. Ορφανός τόνισε πως ο συνδυασμός «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» δεν έχει κομματικά όρια.

«Περιλαμβάνει υποψήφιους από το Κέντρο, την Δεξιά και την Αριστερά. Θα έλεγα με σιγουριά ότι θα με ψηφίσει η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών αλλά κι ένα ισχυρό κομμάτι της Κεντροαριστεράς», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως στην απόφαση του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, βάρυνε η εικόνα της πόλης, η οποία τα τελευταία χρόνια, βγάζει θλίψη και εγκατάλειψη.

“Είμαι άνθρωπος που όταν βάζω ένα στόχο, κατά πάσα βεβαιότητα θα τον πετύχω. Το σύνθημα μας είναι ‘το είπαμε, θα το κάνουμε’. Δεν υπόσχομαι πολλά, είμαι από τη φύση μου τέτοιος χαρακτήρας. Ότι όμως υποσχεθώ, θα κάνω τα πάντα για να το πραγματοποιήσω», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, σημείωσε πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι οι Θεσσαλονικείς.

«Το μετρό θα μας αλλάξει συνήθειες. Θα απελευθερώσει δυνάμεις του ΟΑΣΘ και θα μπορούμε να κάνουμε μελέτη για τις γραμμές του, ώστε να έχουμε λιγότερες καθυστερήσεις. Ο δήμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος, πριν ολοκληρωθεί το μετρό, ώστε να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης στις στάσεις του μετρό. Για φτηνότερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολυώροφο κτίριο στην Πολυτεχνείο, αλλά και το χώρο του λιμανιού μετά από συζητήσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τον Ζόραν Ζάεφ ως πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο κ. Ορφανός απάντησε αρνητικά αν επισκέπτονταν την πόλη «ως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας».

LEAVE A REPLY