Καθυστερεί η Ελλάδα στην σύσταση πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων 

Καθυστερεί η Ελλάδα στην σύσταση πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων 

437
SHARE
Europaikos mixanismos gia ti xrimatodotisi mikromesaion epixeiriseon

Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει πολύ στην σύσταση της πλατφόρμας η οποία θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν.

Πρόκειται για μια πρόταση που είχε κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση επειδή οι τράπεζες δεν μπορούν λόγω των καπιταλ κοντρόλς να αυξήσουν την χρηματοδότηση τους προς τις επιχειρήσεις.

Θα χρησιμοποιηθεί μέρος των διαρθρωτικών κανδυλίων μαζί με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου να δημιουργηθεί μια κεφαλαιακή βάση για την πλατφόρμα. Πάνω σε αυτή τη βάση, θα στηριχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για την παροχή μακροπρόθεσμων δανείων τα οποία θα προωθούνται μέσω της πλατφόρμας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ωστόσο απο πλευράς Ελλάδας δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη παραμονο η θετική ανταπόκριση του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων και ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.

LEAVE A REPLY