3ο Fur Shopping Festival: 365 εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες – Σημαντικές...

3ο Fur Shopping Festival: 365 εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες – Σημαντικές εμπορικές πράξεις

480
SHARE

Εμπορικούς επισκέπτες από 30 χώρες προσέλκυσε το 3o Fur Shopping Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή 80 εκθετών, μεταξύ των οποίων ήταν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις γούνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επισκεπτών προήλθε από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (59,93% Ρωσία, 16,81% Ουκρανία), ενώ δεν έλειπε η παρουσία εμπόρων από την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές εμπορικές πράξεις, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων (γούνινα ενδύματα, δερμάτινα είδη και αξεσουάρ με γούνα) που διατέθηκαν στο Festival.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία εξήχθησαν από το σύστημα barcode, κατά τη διάρκεια του τριημέρου τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας πέρασαν συνολικά  365 εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κορέα, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιθουανία, Π.Γ.Δ.Μ., Μολδαβία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κιριμπάτι (χώρα της Ωκεανίας).

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του festival, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο όμορφες μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους διοργανωτές, να χαλαρώσουν, πίνοντας ένα ποτό, στο RestAreaπου δημιουργήθηκεεντός του εκθεσιακού χώρου, αλλά και να επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο που στήθηκε με αναφορά στην ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας σε συνεργασία με την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης».

To 3rd Fur ShoppingFestival πλαισιώθηκε και από πολιτικές παρουσίες, όπως την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, και την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, τηνΕυρωβουλευτή Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, συνοδευόμενη από την τοπική Βουλευτή του κόμματος, Μαρία Αντωνίου, οι οποίες εκδήλωσαν τη στήριξή τους στον κλάδο της γούνας, καθώς και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Νικόλαο Εξαδάκτυλο.

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΘ –HELEXPO, Αναστάσιου Τζήκα, Κυριάκου Ποζρικίδη και Αλέξη Τσαξιρλή, που συνεχάρησαν τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για το υψηλό επίπεδο της φετινής διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου το «παρών»έδωσεμεγάλοκλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, που, μαζί με τον Πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδη, δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία κόμβου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, προκειμένου να αποκτηθεί άμεση πρόσβαση προς το Εκθεσιακό Κέντρο.

Επίσης, στα περίπτερα του Festival περιηγήθηκαν ο βουλευτής Ν.Δ., Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Παναγιώτης Κώττας, οι δήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, Ανέστης Αγγελής και Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Με αφορμή το 3rd Fur Shopping Festival, στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, που για πρώτη φορά συνεδρίασε εκτός Αττικής, προκειμένου οι γουνοποιοί – επιχειρηματίες να θέσουν ζητήματα  που αφορούν τη μεγάλη αγορά της Κίνας, η οποία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο της γούνας.

Οι διοργανωτές δέχθηκαν επίσης την επίσκεψη του διευθυντή, Αποστόλη Τζιώτζη και των σπουδαστών του τμήματος Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ Καστοριάς, προκειμένου να συζητήσουν την εξειδίκευση του αντικειμένου τους στο δέρμα και τη γούνα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα δυναμική στη βιομηχανία γούνας της Δυτικής Μακεδονίας.

Το 3rd Fur Shopping Festival διοργάνωσανοΣύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPOκαι η Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την υποστήριξή τους έδωσαν τα μεγαλύτερα παγκόσμια Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων (NAFA, SAGA και KOPENHAGEN FUR), το Enterprise Greece, οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

LEAVE A REPLY