3.220 κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα από την 1η Μαϊου 2017 έως σήμερα...

3.220 κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα από την 1η Μαϊου 2017 έως σήμερα – Καμπάνια από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καταπολέμησή της

604
SHARE

“Εμβολιαζόμαστε για την ιλαρά και προστατευόμαστε” είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης.
Η ιλαρά – επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ – είναι ιογενής λοίμωξη υψηλής μεταδοτικότητας και με βάση πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγραφεί 3.220 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας από τον Μάιο του 2017 μέχρι τις 19 Ιουλίου 2018. “Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη νόσο είναι ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, ιδιαίτερα όσων έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου ιλαράς”, τονίζει ο φορέας.
Η μεγαλύτερη συχνότητα των κρουσμάτων ιλαράς στο συγκεκριμένο διάστημα καταγράφηκε στη Νότια Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

LEAVE A REPLY