Να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος...

Να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

909
SHARE

Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορoνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και συνιστά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό”.

Μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές σε χώρους και δραστηριότητες στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός και ευνοείται η μετάδοση του ιού, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα όπως συνιστά ομάδα επιστημόνων και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να ανταπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στις ελλείψεις που παρουσιάζει το ΕΣΥ σημειωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ αλλά και να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση από τον ιό.

LEAVE A REPLY