522% αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων μέσω Έβρου στο πρώτο εξάμηνο...

522% αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων μέσω Έβρου στο πρώτο εξάμηνο του 2018-Αλλά η ΕΛΑΣ μειώνει τις δυνάμεις της στην περιοχή…!!

652
SHARE

Κατά 522% αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Παρόλα αυτά, η ΕΛΑΣ ετοιμάζεται να μειώσει το προσωπικό που έχει στην περιοχή για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο αριθμός των παράτυπα εισερχομένων από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, ήταν 8.407 άτομα, όταν το ίδιο διάστημα του 2017, μέσω του Έβρου είχαν περάσει στην Ελλάδα 1611 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα, δε, με κατοίκους της περιοχής οι αυξημένες ροές συνεχίζονται ακάθεκτες και επί του παρόντος.

Και ενώ οι παραπάνω αριθμοί αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Έβρου υπάρχει διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προβλέπει την μείωση του προσωπικού κατά 11 αστυνομικούς από την Αλεξανδρούπολη και 4 από την Ορεστιάδα.

Μάλιστα οι εν λόγω αστυνομικοί πρόκειται να αφαιρεθούν από τη μείωση της «Ασπίδας», της επιχείρησης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και να επιστρέψουν στην Αθήνα, αλλά χωρίς να έχει προβλεφθεί η αναπλήρωσή τους.

Το θέμα έχει κινητοποιήσει πέρα από τους ίδιους τους αστυνομικούς, που έχουν ήδη αποτανθεί με επιστολή τους προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, που θα κινηθεί αναλόγως.

Ο Έβρος όχι μόνο δεν «σηκώνει» μείωση του προσωπικού αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης αλλά αντιθέτως υπάρχει ανάγκη για δημιουργία νέων οργανικών θέσεων.

LEAVE A REPLY