6 Ιουνίου: Σε 13 πόλεις της Μακεδονίας τα Συλλαλητήρια ενάντια στην παραχώρηση...

6 Ιουνίου: Σε 13 πόλεις της Μακεδονίας τα Συλλαλητήρια ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” στα Σκόπια

934
SHARE

Σε 13 πόλεις και κωμοπόλεις της Μακεδονίας θα πραγματοποιηθύν τα συλλαλητήρια ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο, που διοργανώνει στις 6 Ιουνίου η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 19:30 μ.μ., στην Πέλλα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, το Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών.

Στην σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας τονίζεται: «Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

“Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου – καταλήγει η ανακοίνωση – οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες”.

LEAVE A REPLY