750 εκατ.ευρώ αποζημίωση ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” από το ελληνικό Δημόσιο-Για τις...

750 εκατ.ευρώ αποζημίωση ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” από το ελληνικό Δημόσιο-Για τις καθυστερήσεις στις άδειες και διαφυγόντα κέρδη

474
SHARE

Αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ ζητά με εξώδικό της από το ελληνικό Δημόσιο η “Ελληνικός Χρυσός”, θυγατρική της “Eldorado Gold” στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας “Eldorado Gold”, ζητά την εν λόγω αποζημίωση για “τις ζημιές που έχει υποστεί η εταιρεία από τις καθυστερήσεις όσον αφορά στην έκδοση αδειών για το project στις Σκουριές, μεταξύ των οποίων ζημιές για τις δαπάνες της αλλά και για τα διαφυγόντα κέρδη”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το αίτημα είναι εξωδικαστικό και δεν περιλαμβάνει νομικές διαδικασίες και περιλαμβάνεται δήλωση του προέδρου της ‘Eldorado Gold, Τζορζτ Μπερνς, ότι το εξώδικο αίτημα πληρωμής “γίνεται με καλή θέληση προς το ελληνικό κράτος και σχετίζεται με τις ζημίες που απορρέουν από τις καθυστερήσεις στις άδειες στα μεταλλεία. Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με τη θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας”.

 

LEAVE A REPLY