83η ΔΕΘ: Συναυλίες, virtual reality games, καινοτόμες επιχειρήσεις, εξομοιωτές μαχητικών αεροσκαφών και...

83η ΔΕΘ: Συναυλίες, virtual reality games, καινοτόμες επιχειρήσεις, εξομοιωτές μαχητικών αεροσκαφών και πολλές εκπλήξεις!

841
SHARE

Στους εορταστικούς ρυθμούς της 83ης ΔΕΘ ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η χώρα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς ξετυλίγεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών της μεγαλύτερης ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών.

Κάθε μέρα διοργανώνεται  και μία συναυλία στην έκθεση, όπου από σήμερα το βράδυ στις 21:30 ξεκινούν τα Music Events Live κατά τη διάρκεια των οποίων σε καθημερινή βάση τραγουδιστές του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου δίνουν το «παρών» στην Πύλη Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο σήμερα με το δημοφιλές συγκρότημα «Μέλιsses» και τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά. Τις συναυλίες τις παρακολουθούν όλοι μόνο με το εισιτήριο της έκθεσης.

Η έκθεση, πέραν του έντονου επιχειρηματικού και καινοτομικού χαρακτήρα της, είναι ιδιαίτερα πλούσια στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αναψυχής.
Οι ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα δεσπόζουν εκθεσιακά στο περίπτερο 13 με μία από τις πιο σημαντικές συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ.
Η Αμερικανική συμμετοχή με 55 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς έχει να επιδείξει ότι πιο προωθημένο τεχνολογικά σε διάφορους κλάδους όπως στο πεδίο της αεροναυπηγικής, των υπολογιστών, του διαδικτύου, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, της άμυνας κτλ.

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιείται καθημερινά στο περίπτερο των ΗΠΑ με κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση: https://usatif2018.gr\ ).
Ακριβώς απέναντι από το περίπτερο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο περίπτερο 12, παρουσιάζονται 130 ελληνικές startups, στο πλαίσιο του θεματικού πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Τα Επιμελητήρια

Στην έκθεση συμμετέχουν και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα κάτω από την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα περίπτερα 2 και 3.
Συνολικά 50 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 360 επιχειρήσεις βρίσκονται στην έκθεση, ενώ ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8), το Επιμελητήριο Σερρών (περίπτερο 16) και το Επιμελητήριο Κοζάνης (περίπτερο 6).

Η καινοτομία «στεγάζεται» μεταξύ άλλων και στο περίπτερο 2, όπου διοργανώνεται το Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya με τον γενικό τίτλο “THE NEW NEW”. Περιλαμβάνει τις ενότητες Virtual World, Games & Politics, Σύγχρονη Τέχνη και Τεχνολογία και Freiraum.
Στο περίπτερο 17 για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games αποτελεί το πιο συναρπαστικό entertainment πάρκο, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με παλαιά arcade games έως και τα πιο προωθημένα virtual reality games.

Smoke Free και… check in

Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free, ενώ όσοι εκθέτες και επισκέπτες της ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Ελλάδα ή το εξωτερικό, με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, θα μπορούν εύκολα να κάνουν check in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο περίπτερο της Fraport μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το ωράριο της έκθεσης είναι 10:00 με 22:00.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα όλων των παράλληλων εκδηλώσεων της 83ης ΔΕΘ:
https://tif.helexpo.gr/el/2018_Events_Programme

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09/09/18

14:00-17:00 Ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ συνδιοργανώνουν την εσπερίδα με θέμα: «Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο ελαιόλαδο: η συμβολή του στην προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προιόντων» Σ.Κ. «Ν.Γερμανός» Αίθ. «Β»
16:00-17:00 eduACT
«Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Ελλάδα: το επόμενο βήμα είναι ήδη εδώ» Η ελληνική αποστολή στην 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικης της FIRST Περίπτερο 14 Αίθ. AKADEMIA
17:00 COCA COLA
Παρουσίαση Προγράμματος ZERO WASTE CITIES Περίπτερο 13 ΗΠΑ
17:00-19:00 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Παρουσίαση: «Ερυθρός Σταυρός-όπου υπάρχει ανάγκη» Σ.Κ. «Ι.Βελλίδης»

Αίθ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ
17:30-21:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ)
•«Η πορεία εφαρμογής του Ν. 4399/2016 στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Συμπεράσματα υλοποίησης των Αναπτυξιακών Νόμων»
•«Παρουσίαση Δράσεων Υποστήριξης της κατοχύρωσης και της προβολής των παραδοσιακών ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων & τροφίμων της Μακεδονίας και της Θράκης». Σ.Κ. «Ν.Γερμανός» Αίθ. «Β»
17:30-18:00 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εργαστήριο Νευροψυχολογίας
Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής- Καθ. Ανάργυρος Καραπέτσας Περίπτερο 14 Αίθ. AKADEMIA
18:00-18:30 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επ. καθ. Μαρία Βροντίση
Εκδήλωση της Ερευνητικής Μονάδας Δομικών Κατασκευών | ma[K]e, του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Περίπτερο 14 Αίθ. AKADEMIA
18:30-19:00 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εργαστήριο Υποδομών Τεχνολογικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Καθ.Παντελής Σκάγιαννης, Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Περίπτερο 14 Αίθ. AKADEMIA
18:30-20:30 Greece-China Economic Trade Cooperation Forum&Special Conference of the maritime trip of China Jinjiang Brand
«One Belt, One Road»
Win-Win Corporation. Seize the corporation opportunity of OBOR, work closely with each other, strengthen our in-depth cooperation in trade, investment and other fields, create a brilliant civilization». Σ.Κ. «Ν.Γερμανός» Αίθ. «D»
19:00-21:00 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
19:00-20:00 ORamaVR μια start up των ΑΠΘ και ΙΤΕ Κρήτης φτιάχνει Virtual Reality
Surgical Simulators και κατακτά την Αμερική”
Ελευθέριος Τσιρίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Επίκουρος Καθηγητής ΙΤΕ Κρήτης
20:00-21:00 Πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας «Med_School» Α ́ Εργαστήριο Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
Μαρία Μυρωνίδου-Τζουβελέκη, Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Ευανθία Τζιτζή, εκπαιδεύτρια-ιατρός, Δημόχρηστος Παπαδημητρίου, εκπαιδευτής-φοιτητής Ιατρικής ΑΠΘ, Κατσούδα Αρετή, εκπαιδεύτρια-ιατρός, Μελέτης Νίγδελης, εκπαιδευτής-φοιτητής Ιατρικής ΑΠΘ, Δήμητρα-Ραφαηλία Μπακαλούδη, εκπαιδεύτρια-φοιτήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, Παναγιώτης Τζιτζής, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Περίπτερο 14 Αίθ. AKADEMIA
19:00 Στο ΒΑΓΟΝΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ
Θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστου Σπίρτζη Τομέας Β7
19:00-21:00 ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ
Παρουσίαση: Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στον τομέα της Υγείας. Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».
Διαδικασία παράδοσης των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό Σ.Κ. «Ν.Γερμανός» Αίθ. «C»
19:00 Η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ σας προσκαλεί στα εγκαίνια του περιπτέρου Περίπτερο 6, Stand 15
20:00 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαίνια Περιπτέρου Περίπτερο 8
21:00 Εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης TEXAS ECLECTICS ΜΜΣΤ
21:30 MUSIC EVENTS LIVE ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΕΣ Κεντρική σκηνή

LEAVE A REPLY