9ο Thessaloniki Tax Forum: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την ΑΑΔΕ-Κραυγή αγωνίας για...

9ο Thessaloniki Tax Forum: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την ΑΑΔΕ-Κραυγή αγωνίας για την υπερφορολόγηση από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

555
SHARE

Ειδοποιήσεις όχι μόνο για τις οφειλές, αλλά και για τις επιστροφές που δικαιούνται θα στέλνει μέσω του taxisnet η εφορία μέχρι το τέλος του 2017 στους πολίτες, ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ.Γιώργος Πιτσιλής, κατά την ομιλία του στο 9ο Thessaloniki Tax Forum, που διοργάνωσε σήμερα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Επίσης, εντός του 2018 οι πολίτες, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, θα μπορούν να καταβάλουν του φόρους τους απευθείας στο taxisnet μέσω κάρταςμ αποφεύγοντας τις τυραπεζικές επιβαρύνσεις, ενώ σταδιακά θα υπάρξει κατάργηση εντύπων και ειδοποιητηρίων και θα εφαρμοστεί γενικότερα ηλεκτρονική ειδοποίηση, για την οποία οι φορολογύμενοι θα κληθούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, κυρίως το e-mail τους και ενδεχομένως να προσθέσουν και μία δεύτερη ηλεκτρονική διεύθυνση.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το νέο έντυπο Ε3 και στόχος είναι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες να δοθεί για παρατηρήσεις στους επαγγελματικούς φορείς. Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα συμπληρωματικά στοιχεία, επιφυλάχθηκε να σχολιάσει πριν δει το τελικό κείμενο. Είπε πάντως πως «γεγονός είναι ότι θα μας βάλει και αυτό σε έναν κύκλο επανασχεδιασμού, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο της απόφασης».

Γνωστοποίησε, ακόμη, πως σε συνέχεια της εγκυκλίου που υπέγραψε χθες και με την οποία χρόνος αναδρομής τροποποιητικών δηλώσεων είναι πλέον η πενταετία, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος για το τι συνιστά προσαύξηση στην περιουσία.

Έμφαση έδωσε, επίσης, ο κ.Πιτσιλής στο θέμα των Paradise Papers, για τα οποία επεσήμανε ότι καταδεικνύουν την ανάγκη διεθνών συνεργασιών για την αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος και ότι η Ελλάδα θα παρακολουθήσει το θέμα στενά συμμετέχοντας και στην ειδική ομάδα του ΟΟΣΑ.

Τις αρνητικές επιπτώσεις από το ισχύον «εκρηκτικό κοκτέιλ φόρων και εισφορών» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ.Σταύρος Κώστας, κάνοντας μάλιστα λόγο για πόρο λιτότητας» και ζητώντας να επιδιωχθεί εντός του 2017 συνεννόηση με τους δανειστές της χώρας, με στόχο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

 

 

 

LEAVE A REPLY