Eurobank: Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων από 4 νομούς της χώρας

Eurobank: Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων από 4 νομούς της χώρας

143
SHARE
Eurobank: Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων από 4 νομούς της χώρας

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας βράβευσε η Eurobank στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών, βραβεύθηκαν και τα 13 αντίστοιχα Λύκεια απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης.

Μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση ήταν και η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2015, Αγγελική Κολοκοτσά, η οποία βραβεύθηκε ως πρώτη του νομού Ζακύνθου. Η Αγγελική, είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στην ομιλία της, ανέφερε ότι «όταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζει τη συνολική προσπάθεια των παιδιών είναι τουλάχιστον σπουδαίο. Με τον τρόπο αυτόν νιώθετε κι εσείς ότι οι κόποι σας ανταμείβονται. Πολύ περισσότερο, εμένα αυτή η διάκριση με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου και να προσπαθήσω για κάτι ακόμα καλύτερο. Ελπίζω να αποτελέσει κίνητρο και για εσάς, ειδικά τώρα που ξεκινάει μια νέα περίοδος της ζωής σας». Τέλος, προέτρεψε τα παιδιά να μην προσκολληθούν στενά στο αντικείμενο των σπουδών τους, αλλά να το συνδυάσουν και με άλλα ενδιαφέροντά τους προκειμένου να εξελιχθούν και να αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς τους.

LEAVE A REPLY