INTERLIFE ΑΑΕΓΑ: Εντυπωσιακά κέρδη 20,9 εκατ. ευρώ για το 2017 και αύξηση...

INTERLIFE ΑΑΕΓΑ: Εντυπωσιακά κέρδη 20,9 εκατ. ευρώ για το 2017 και αύξηση των επενδύσεων κατά 15,33%

449
SHARE

Tα αποτελέσματα της Χρήσης του 2017 ανακοινώθηκαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERLIFE ΑΑΕΓΑ που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρίας. Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 20,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,31 εκατ. το 2016 (αύξηση 84,81 %), ενώ τα γραμμένα ασφάλιστρα έφτασαν τα 59,03 εκατ. ευρώ (αύξηση 11,59%) και τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 69,74 εκατ. ευρώ (αύξηση 25,38 % ). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι επενδύσεις κατά 15,33 % και τα αποθέματα κατά 7,24 % (103,93 εκατ. έναντι 96,91 εκατ.) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,67 έναντι 1,54 και τους Δείκτες SCR στο 140,27% και MCR στο 510,71%.

Επίσης, η εταιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή μερίσματος στους μετόχους της ύψους, φέτος, 0,05€ ανά μετοχή.

Στην εκδήλωση του ανοιχτού μέρους που ακολούθησε ο τιμώμενος ομιλητής και πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την έλλειψη οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου από την κυβέρνηση, στοιχείο που παράλληλα με τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής δημόσιας Διοίκησης (όπως η γραφειοκρατία και η δυσλειτουργία της δικαιοσύνης) και τις εξαιρετικά υψηλές φορολογικές και Ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τους επενδυτές. Τέλος, ο κ. Μπίλλιας προσδιόρισε τα βασικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη ώστε να εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά όπως η προέκταση του μετρό στις Δυτικές Συνοικίες, η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού και η άμεση εφαρμογή των αντιπλημμυρικών Σχεδίων που έχουν προ καιρού εκπονηθεί για την πόλη.

Το θέμα της ομιλίας του διευθυντή του Τμήματος Αποζημιώσεων της INTERLIFE, Κώστα Βοτσαρίδη ήταν η ασφαλιστική απάτη με μια αναδρομική αναφορά στην ιστορία και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βοτσαρίδης, η ασφαλιστική απάτη που σήμερα αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των αποζημιώσεων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και σύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η ασφαλιστική αγορά.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε Έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με αντικείμενο τις μορφές, την έκταση και τις ενδείξεις του φαινομένου, από την οποία προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον και οι δράσεις των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της απάτης είναι αυξημένα, ενώ ήδη τα οικονομικά οφέλη από τη μείωση του ποσοστού της είναι ορατά στους ισολογισμούς των Εταιριών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης (φωτογραφία) προχώρησε σε εκτενή ανάλυση των προοπτικών της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως ευκαιρίας Επένδυσης, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών στο Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα και στη Δημόσια Υγεία.
Μέσα από μια αποκαλυπτική έρευνα της MRB για τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ως προς τα εισοδήματά τους και τις ανησυχίες τους για θέματα Υγείας & Σύνταξης, αλλά και μια συνοπτική καταγραφή του Ασφαλιστικού τοπίου στην Ελλάδα, που αποδεικνύει τις μελλοντικές προοπτικές των Ασφαλιστικών επιχειρήσεων και την ανοδική τάση που σημειώνεται στον Κλάδο Ασφάλισης Υγείας και Ζωής, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στη χώρα μας και ένας ισχυρός παίκτης της εγχώριας αγοράς.

LEAVE A REPLY