PROVIL: Επενδύσεις 9 εκατ.ευρώ από την εταιρεία της Θεσσαλονίκης, που κάνει νόστιμα...

PROVIL: Επενδύσεις 9 εκατ.ευρώ από την εταιρεία της Θεσσαλονίκης, που κάνει νόστιμα τα τρόφιμα της Ευρώπης και όχι μόνο

1456
SHARE

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι  την ημέρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεύονται κάποιο από τα προϊόντα της βιομηχανίας  βοηθητικών γευστικών υλών τροφίμων και καρυκευμάτων Provil A.E., που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, και με το «μπαράζ» των αλλεπάλληλων επενδύσεων  που υλοποιεί και ξεπερνούν συνολικά τα 9 εκατ.ευρώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν!

Επί του παρόντος, αναλυτικότερα, η εταιρεία ολοκληρώνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 εκατ.ευρώ,  το οποίο ξεκίνησε το 2014 και αφορούσε στη δημιουργία συστήματος επεξεργασίας προϊόντων και άλεσης dry (σύστημα  Purefroze,  άλεση στους -170 οC ) και ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού κέντρου logistics, που την κατατάσσουν στις πρωτοπόρες εταιρείες στο αντικείμενό της στην Ευρώπη. Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ. Πρόσφατα η εταιρεία αγόρασε νέο βιομηχανικό οικόπεδο, στο οποίο από το 2019 προγραμματίζει την έναρξη επένδυσης ύψους 4,5 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων  υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Η Provil, ιδρύθηκε το 1993 από τον Χρήστο Βογιάννου και λίγο μετά εντάχθηκαν σ’ αυτήν ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Βογιάννου, όλοι με σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, την επεξεργασία του κρέατος και με εμπειρία στον κλάδο. Μετά από την ίδρυσή της, πολύ σύντομα η εταιρεία μετατράπηκε από εισαγωγική σε παραγωγική, επενδύοντας διαρκώς σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, υποκαθιστώντας αφενός πολλές από τις εισαγωγές της σε ζωμούς, σάλτσες μαρινάτες και καρυκεύματα με προϊόντα δικής της παραγωγής και αφετέρου διαμορφώνοντας τις συνθήκες για τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

Σήμα κατατεθέν της εταιρείας είναι η παραγωγή διαρκώς νέων και καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Παράγει  περισσότερους από 650 κωδικούς (ζωμοί και σούπες, μαρινάτες και σάλτσες, μίγματα γευστικών υλών -καρυκεύματα, dressings για τις σαλάτες, αλλά και προϊόντα delicatessen, όπως αρωματισμένα ελαιόλαδα, τρούφες, αφυδατωμένα μανιτάρια, μπαχαρικά και μείγματα μπαχαρικών  και προϊόντα ραφιού για τον καταναλωτή. Επίσης παράγει πάρα πολλά προϊόντα tailor made  για την ελληνική βιομηχανία.

Τα προϊόντα της βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις αγορές, σε όλη την Ελλάδα, από το μεγαλύτερο έως το παραμικρό εστιατόριο και ξενοδοχείο, στις εταιρίες catering, στα σύγχρονα κρεοπωλεία, αλλά και στα ράφια των σουπερμάρκετ και των delicatessen καταστημάτων με τη νέα σειρά “Cook at Home”. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε 15 χώρες, με κυριότερες αγορές τη ρωσική, την κυπριακη και τη ρουμανική.

Πρόσφατα, η Provil επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλιεργειών ελληνικών βοτάνων, δημιουργώντας την εταιρεία «Kampos Greek Herbs» σε συνεργασία με παραγωγούς, η οποία στηρίζεται στη συμβολαιακή γεωργία και παράγει ήδη ρίγανη στην περιοχή του Σοχού, ενώ έχει πρόγραμμα σύντομα να καλλιεργήσει και μέντα στη Θράκη, όπως και θυμάρι και δενδρολίβανο.

Ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε το 2017 στα 8,076 εκατ ευρώ, έναντι 7,134 εκατ. το 2016 και για το 2018 εκτιμά ότι θα «πιάσει» στα 9,5 εκατ.ευρώ. Σημειωτέον, επίσης, ότι η εταιρεία διαθέτει χαμηλό δανεισμό, που δεν ξεπερνά το 1,2 εκατ.ευρώ.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY