Friday , 21 June 2024

Real Status Network: Τα οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των μεσιτών

Του Ηλία Χείτα, Διευθύνων Σύμβουλος Iarts

Με αφορμή την παρουσίαση του Real Status Network στην Premium Real Estate Expo, ακολούθησαν πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με την πλατφόρμα μας και την έννοια της συνεργασίας.

Βλέποντας γύρω μας, σε χώρες που έχουν ισχυρό και οργανωμένο Real Estate, διαπιστώνουμε ότι η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των κτηματομεσιτών είναι δεδομένη και παρέχει πολλά οφέλη τόσο στους ίδιους τους μεσίτες όσο και στον κλάδο, γενικότερα.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα κύρια πλεονεκτήματα:

Πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών: Με τη δικτύωση και τη συνεργασία με άλλους μεσίτες, οι επαγγελματίες ακινήτων μπορούν να εκμεταλλευτούν με ασφάλεια τις βάσεις δεδομένων πελατών ο ένας του άλλου και να διευρύνουν την επιρροή τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των Leads και πρόσβαση σε δυνητικούς αγοραστές και πωλητές που δεν θα ήταν προσβάσιμοι διαφορετικά.

Καλύτερη γνώση της αγοράς: Η συνεργασία με άλλους μεσίτες επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων, τάσεων και δεδομένων της αγοράς. Αυτή η συλλογική γνώση μπορεί να βοηθήσει τους μεσίτες να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τις στρατηγικές αμοιβών και τις τοπικές συνθήκες.

Καλύτερες υπηρεσίες: Η δικτύωση με άλλους μεσίτες επιτρέπει στους επαγγελματίες ακινήτων να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Για παράδειγμα, αν ένας μεσίτης εξειδικεύεται σε κατοικίες αλλά λαμβάνει μια ζήτηση από πελάτη για επαγγελματικό ακίνητο, μπορεί να συνεργαστεί με έναν μεσίτη που ασχολείται κυρίως με επαγγελματικά ακίνητα για να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες του πελάτη. Αυτό διευρύνει το φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών και βελτιώνει την συνολική ικανοποίηση των πελατών.

Δυνατό επιχείρημα για ανάθεση με αποκλειστική εντολή: Εξηγώντας στον υποψήφιο πελάτη ότι δεν είστε μόνος εσείς και οι συνεργάτες σας αλλά ότι ανήκετε σε ένα μεγάλο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο μεσιτών, μπορείτε να τον πείσετε να υπογράψει με εσάς αποκλειστική εντολή. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να το αναθέσει σε άλλους 5, 10 ή και περισσότερους μεσίτες, αφού μέσα από εσάς θα το “αναθέσει” ταυτόχρονα σε χιλιάδες επαγγελματίες συναδέλφους σας.

Καταπολέμηση της παραμεσιτείας: Στο Real Status Network μπορούν να εγγραφούν μόνο επαγγελματίες μεσίτες οι οποίοι έχουν ενεργό Γ.Ε.ΜΗ. Η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των νόμιμων μεσιτών θα παραγκωνίσει τους παράνομους και θα τους αφήσει στο περιθώριο μέχρι να εξαφανιστούν.

Ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης: Η αλληλεπίδραση με άλλους κτηματομεσίτες προσφέρει ευκαιρίες για μάθηση, ανταλλαγή δεξιοτήτων και επαγγελματική ανάπτυξη. Οι μεσίτες μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, στρατηγικές και καλές πρακτικές, επωφελούμενοι από τη συλλογική γνώση/εμπειρία των συναδέλφων τους. Αυτή η συνεχής μάθηση προάγει την προσωπική ανάπτυξη, βελτίωση των δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης και βοηθά τους μεσίτες να παραμένουν ανταγωνιστικοί στην αγορά.

Συνεργατική επίλυση προβλημάτων: Οι αγοραπωλησίες ακινήτων είναι πολύπλοκες και απαιτητικές. Η δικτύωση με άλλους μεσίτες δημιουργεί ένα σύστημα υποστήριξης όπου οι επαγγελματίες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές, να μοιραστούν εμπειρίες και να συνεργαστούν στην επίλυση προβλημάτων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μεσίτες να ξεπεράσουν εμπόδια, να πλοηγηθούν σε νομικά και συμβατικά ζητήματα και να βρουν καινοτόμες λύσεις για κοινές προκλήσεις του κλάδου.

Δημιουργία θετικής επαγγελματικής φήμης: Η δικτύωση και η συνεργασία με άλλους μεσίτες συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας ισχυρής επαγγελματικής φήμης. Η κουλτούρα συνεργασίας αποδεικνύει επαγγελματισμό και αυξάνει την αξιοπιστία τόσο στους πελάτες αλλά και στους ίδιους τους συναδέλφους.

Η iarts πλέον μετράει 15 χρόνια στο χώρο του Real Estate. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του κλάδου, όχι μόνο μέσω της τεχνολογίας που προσφέρουμε με το μεσιτικό πρόγραμμα Real Status αλλά και με την έμπρακτη στήριξη μας στα προβλήματα των μεσιτών, είτε σαν συνεργάτες των συλλόγων, είτε στον κάθε ένα ατομικά.

Είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία και η δικτύωση.

Ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε για τα κακώς κείμενα και ας κάνουμε αυτό το βήμα. Πότε, αν όχι τώρα; Ποιοι, αν όχι εμείς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *