Friday , 26 April 2024

Έξι ομογενείς νεκροί στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία

Συνολικά έξι Έλληνες ογενείς έχουν χάσει μέχρις στιγμής τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με νμεότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, σε συνέχεια των δυο πρώτων ομογενών θυμάτων στα περίχωρα του χωριού Σαρτανάς, άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς, περίπου 70 χλμ. βόρεια της Μαριούπολης.

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, το ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος στο Σαρτανά και ότι υπάρχουν και άλλοι έξι τραυματίες, εκ των οποίων και ένα παιδί.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *