Saturday , 20 April 2024
)

«Έρχονται» μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ρύθμιση για 120 δόσεις

Πακέτο ελαφρύνσεων ετοιμάζει μετά το Πάσχα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την χαμηλή δημοσκοπική πορεία, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την Ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δρομολογεί τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22%, τη μετάταξη προϊόντων όπως είδη διατροφής από τον υψηλό φορολογικό συντελεστή στον χαμηλό ΦΠΑ (13%), τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20% και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Εξάλλου, μετά το Πάσχα, κατατίθεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο που αφορά τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα Ταμεία.                                                       

Για τη ρύθμιση της εφορίας, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι θα είναι πιο ευνοϊκή για τα χαμηλά εισοδήματα ενώ για τα υψηλότερα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου και το ύψος της οφειλής.                                                                                                             

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελάχιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι 18 και θα φθάνει τις 120 τις οποίες θα κερδίζουν οι οφειλέτες με χαμηλό εισόδημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *