Thursday , 21 May 2026

Αγροτοκτηνοτρόφοι: Στον… δρόμο σήμερα στη Δ. Μακεδονία – Πανθεσσαλική σύσκεψη το απόγευμα στα Φάρσαλα

«Ξεχείλισε» το.. ποτήρι διαμηνύουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας που προετοιμάζονται για πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Στους δρόμους βγαίνουν το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα στα Φάρσαλα δίνουν… ραντεβού οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

«Συντονιζόμαστε πανελλαδικά»
Σήμερα, Τρίτη 18 Νοεμβρίου, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου και της Πτολεμαΐδας δίνουν «ραντεβού» στις 16.00 μ.μ. στην πυροσβεστική Πτολεμαΐδας. Στις 17.00 θα κατευθυνθούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου θα διαδηλώσουν για κτηνοτροφικά και αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο αποφάσισαν να παρευρεθούν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στη Νίκαια της Λάρισας όπου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ). «Οργανώνουμε τον αγώνα μας, τον κλιμακώνουμε, συντονιζόμαστε πανελλαδικά! Στον δρόμο θα παλέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα
Όλες οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας προγραμματίζουν σήμερα, Τρίτη, στις 18.30 μ.μ. πανθεσσαλική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με σκοπό τον κοινό σχεδιασμό των μπλόκων τις επόμενες ημέρες. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους του νομού «να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα. «Ενωμένοι σαν γροθιά θα δώσουμε την μάχη της επιβίωσης και θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και μας φτωχαίνουν. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες για τη στάση πληρωμών, τη θανάτωση πάνω από 400.000 πρόβατα σε όλη την χώρα, για το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις-ψίχουλα του ΕΛΓΑ που ούτε καν αυτά δεν δίνονται, για τις χαμηλές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που φτάνουν πανάκριβα στο ράφι. Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο των επιδοτήσεων που δεν δίνονται στην πραγματική παραγωγή και το πραγματικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου όπως ζητάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα χρόνια τώρα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Παλαμάς: Τα τρακτέρ στις πλατείες του νομού Καρδίτσας
Να βγουν μεθαύριο Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στο νομό Καρδίτσας αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στην πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη που συγκάλεσε στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας «οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη που συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στις 23 Νοεμβρίου στη Νίκαια Λάρισας όπου θα αποφασιστεί αν θα στηθεί ένα πανθεσσαλικό μπλόκο ή αν θα γίνουν μπλόκα ανά νομό».

Check Also

«Χαμηλές» ταχύτητες και κλειστή λωρίδα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Σε ποια σημεία του δρόμου

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι σήμερα κι αύριο οι οδηγοί που κινούνται στην Περιφερειακή …