Friday , 26 April 2024

Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης

Νέα όψη αποκτούν το επόμενο διάστημα οι παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί στο Παιχνίδι – Μαζί στη Ζωή» που υλοποιείται για πρώτη φορά από τον κεντρικό δήμο της πόλης βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη ριζική ανακαίνιση, την ανανέωση του εξοπλισμού αλλά και την ενσωμάτωση παιχνιδιών στις παιδικές χαρές που είναι ασφαλή στη χρήση και από παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι γειτονιές μας να γεμίσουν χρώμα και παιδικές φωνές. Δημιουργούμε ελκυστικούς προορισμούς για το παιδί και για όλη την οικογένεια, χώρους όμορφους κι ασφαλείς, ενώ για πρώτη φορά σε 17 παιδικές χαρές της πόλης μας τοποθετούμε παιχνίδια για όλα τα παιδιά, προωθώντας τη συνύπαρξη», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Στο σύνολό τους οι παιδικές χαρές αναβαθμίζονται, εμπλουτίζονται με νέα παιχνίδια ώστε να αποτελέσουν χώρους που θα προσφέρουν χαρά, ελεύθερο παιχνίδι, κοινωνικοποίηση», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης.   

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα

Ήδη η παιδική χαρά στο Πάρκο Φωκά στη νέα παραλία αλλάζει όψη με νέα όργανα, ορισμένα εκ των οποίων είναι κοινά για όλα τα παιδιά, με δημιουργικά παιχνίδια και νέα δάπεδα.

Άλλες τέσσερις παιδικές χαρές έχουν γίνει προσβάσιμες από όλα τα παιδιά και συγκεκριμένα της πλατείας Αρχαίας Αγοράς, της Χειμάρρας – Μπότσαρη, της Αμφιπόλεως – Δημητσάνης και της Μαντινείας – Τομπάζη.

Παρεμβάσεις αναβάθμισης μεταξύ άλλων με εργασίες αποξήλωσης παλαιών δαπέδων, διάστρωσης με νέα ελαστικά ή δάπεδα χλοοτάπητα και με την τοποθέτηση νέων οργάνων προγραμματίζονται σε πολλές ακόμη παιδικές χαρές, όπως σε αυτές των πλατειών Ναυαρίνου, Περιστεριών και Γαλοπούλου, των οδών Ραιδεστού, Αγ. Παρασκευής, Κλαυδιανού, Κολωνιάρη, Επταπυργίου, Αγ. Δημητρίου – Κατσιμίδη, Ανατολικής Θράκης, Καλλιπόλεως – Καισαρείας, Τσιαπάνου – Τσάμη, Τυρολόης – Τυδέως, Αίνου – Μαρασλή, Γενναδίου, Μιαούλη καθώς και των Κήπων Άμμου και Ρόδων.

Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και αφορούν την αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και την συντήρηση των υπολοίπων 37.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *