Friday , 26 April 2024

Αντώνης Σαουλίδης:«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν περισσότερα τρόφιμα»

Υπέρ της επαναφοράς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τάχτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Αντώνης Σαουλίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Σαουλίδης τόνισε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς πρέπει να καθορίζονται μέσα από τις διαπραγματεύσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων.

«Πριν από δέκα μέρες ανακοινώθηκε από τον Ο.Ο.Σ.Α. ότι ο ελληνικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%. Μπορεί να μπήκαν στην τσέπη μας κάποια περισσότερα ευρώ αλλά οι Έλληνες δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν περισσότερα τρόφιμα ή να βάλουν περισσότερα λίτρα στο ρεζερβουάρ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, της επαναφοράς των τριετιών, της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της δημιουργίας κοινωνικής στέγης.

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των 4 εκατομμυρίων ΑΦΜ που έχουν διογκώσει το ιδιωτικό χρέος και βρίσκονται πολλές οικογένειες και πολλά δάνεια ήδη στα κόκκινα, έτσι ώστε κανένα fund και καμία τράπεζα να κατασχέσει αγροτική γη», σημείωσε ο κ. Σαουλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *