Friday , 29 March 2024

Αυξημένη σε σύγκριση με το 2019 η ζήτηση από Θεσ/νίκη-Β.Ελλάδα για ταξίδια τα Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά – Ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Αυξημένη σε σύγκριση όχι μόνο με πέρυσι αλλά και με το 2019 είναι η ζήτηση από τους Θεσσαλονικείς και ευρύτερα από τους βορειοελλαδίτες για ταξίδια στην Ευρώπη για την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, φέτος το ενδιαφέρον-ζήτηση αλλά και οι αγορές ταξιδιών για την περίοδο των εορτών, τόσο για οργανωμένες εκδρομές, όσο και για μεμονωμένα ταξίδια άρχισαν πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με το 2019 και γενικότερα σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές προ πανδημίας COVID-19.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί στις οργανωμένες εκδρομές είναι οι κλασικοί ευρωπαϊκοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, δηλαδή Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα για τους οποίους υπάρχει κει μεγάλος αριθμός πτήσεων τσάρτερς και ακολουθούν Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, ενώ καλή κινητικότητα καταγράφει και η Κωνσταντινούπολη. Για Βιέννη, Βουδαπέστη και Πράγα υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές τόσο αεροπορικές, όσο και οδικές αλλά και συνδυαστικά πακέτα λ.χ. Βιέννη-Βουδαπέστη αεροπορική προς Βιέννη και οδική στη συνέχεια προς Βουδαπέστη, όπως επίσης αντίστοιχη συνδυαστική εκδρομή Βουδαπέστη-Πράγα.

Όσον αφορά τη γειτονική Βουλγαρία το ενδιαφέρον για το Μπάνσκο – κλασική επίσης επιλογή των βορειοελλαδιτών που αγαπούν το σκι – αναμένεται όπως κάθε χρόνο να κορυφωθεί μετά τις 10 Δεκεμβρίου, αναλόγως τις χιονοπτώσεις που θα υπάρχουν στη γειτονική χώρα.

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται, επίσης, και για τους κλασικούς εγχώριους χειμερινούς προορισμούς κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα και όχι μόνο, όπως ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, η Φλώρινα-Βασιλίτσα και το Πήλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *