Friday , 26 April 2024

Βρυξέλλες: «Μετρά» ώρες η Εύα Καϊλή για την αποφυλάκισή της – Πάσχα στο σπίτι της

Την πόρτα της εξόδου των φυλακών Χάρεν αναμένεται να διαβεί σε λίγες ώρες η Εύα Καϊλή. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενημερώθηκε από τις βελγικές αρχές ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου, στις 11 το πρωί ώρα Βρυξελλών (12 ώρα Ελλάδας) να βγει από τη φυλακή καθώς φέρεται ότι βρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης. Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν για το Qatar Gate πάνω από 4 μήνες.
Χθες το απόγευμα ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή είχε τονίσει πως «θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι», προσθέτοντας ότι «είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα».

Κανένα αποτύπωμά της στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της
Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά έπειτα από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα. «Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», τόνισε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *