Wednesday , 24 April 2024

ΔΕΘ με…κινητοποιήσεις υπόσχονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κατά την διάρκεια της 86ης ΔΕΘ, σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα στήριξης του κλάδου, εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Όπως τονίζουν, η συσσώρευση οφειλών, λόγω της πανδημίας σε συνάρτηση με την μείωση του μεταφορικού έργου έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

“Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τρέχουν, θα πρέπει να επιστρέψουμε τις προκαταβολές που λάβαμε, επιδότηση πετρελαίου δεν έχουμε λάβει όπως οι αγρότες ενώ οι βαλκάνιοι τουρίστες χρησιμοποιούν τα οχήματα τους και όχι τα τουριστικά λεωφορεία για να έρθουν στη χώρα μας. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια ζοφερή κατάσταση για τον κλάδο μας που καθιστά εξαιρετικά δυσοίωνο το μέλλον μας”, δήλωσε στο thesseconomy. gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο της 86ης ΔΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *