Thursday , 18 April 2024

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: “Ναι” της κυβέρνησης σε προσλήψεις προσωπικού στον ΟΑΣΑ, “όχι” στον ΟΑΣΘ

Του Γ. Κατσιάνη

Όψιμο παραμένει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Θεσσαλονίκη.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αφορά τον εκσυγχρονισμό των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το σχετικό νομοσχέδιο στο άρθρο 7 παράγραφος 2 επιτρέπει στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) “ως τις 31.12.2023 την πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Οδηγών και Τεχνιτών”, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τον ΟΑΣΘ!

“Η Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά παραμένει έρμαια στον κυκεώνα των συγκοινωνιακών προβλημάτων που την ταλανίζουν  εδώ και χρόνια. Επανειλημμένα και επίμονα θέτουμε στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και στα στελέχη της κυβέρνησης, την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση προς πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών στον ΟΑΣΘ ώστε να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες  ανάγκες της συγκοινωνίας στην πόλη μας προς όφελος του επιβατικού κοινού”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

“Καθημερινά δεν λειτουργούν 90-100 λεωφορεία, λόγω έλλειψης τουλάχιστον 400 οδηγών”, δήλωσε στην TV100 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *