Friday , 26 April 2024

Εκλογές 2023: Οι βουλευτές των κομμάτων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης – Τα… νέα ονόματα

Εννέα έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία στη Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και άλλες τέσσερις έδρες στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στην Α’ Θεσσαλονίκης και δύο στη Β’ Θεσσαλονίκης. Όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταύρος Καλαφάτης
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Έλενα Ράπτη
Άννα Ευθυμίου
Δημήτρης Κούβελας
Στράτος Σιμόπουλος
Διαμαντής Γκολιδάκης
Δημήτρης Βενιέρης

Στο ΣΥΡΙΖΑ
Κατερίνα Νοτοπούλου
Ράνια Θρασκιά
Χρήστος Γιαννούλης
Γιάννης Αμανατίδης

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
Συμεών Κουπελόγλου
Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καταλαμβάνουν από μία έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Μένει να ανακοινώσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης αν θα κρατήσουν την έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη Β’ Εκλογική Θεσσαλονίκης

Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Θεόδωρος Καράογλου
Φάνης Παπάς
Σάββας Αναστασιάδης

Στο ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος
Δώρα Αυγέρη

Στο ΠΑΣΟΚ
Αθανάσιος Γλαβίνας

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
Κωνσταντίνος Χήτας

Στο ΚΚΕ
Λεωνίδας Στολτίδης

Οι νέοι βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης
Έξι νέοι βουλευτές εκλέγονται στις Α’ και Β’ εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Και είναι οι εξής όσον αφορά την Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης:
Στη ΝΔ ο Διαμαντής Γκολιδάκης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 41 χρόνια στην περιοχή της Καλαμαριάς. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε το αγροτικό του στο Βόιο Κοζάνης και στη Χαλκιδική πριν υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε την ειδικότητα του καρδιολόγου σε νοσοκομεία της. Εκλεγμένος σε διάφορες επιτροπές διοίκησης στα νοσοκομεία της πόλης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά πιο ενεργά. Εξελέγη το 2016 σύνεδρος Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και το 2018 επανεξελέγη στην πρώτη θέση σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Επίσης στη ΝΔ ο Δημήτρης Βενιέρης. Γεννήθηκε το 1964, αποφοίτησε από το τμήμα μηχανικών τοπογραφίας και γεωοπληροφορικής το 1987 στη Αθήνα. Η σχέση του με το ραδιόφωνο ξεκίνησε στα μαθητικά του χρόνια, αλλά η θέσπιση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης τον συνάντησε από το καλοκαίρι του 1989 στο χώρο της ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια, ο δημοσιογράφος κρατά το τιμόνι του ραδιοφωνικού σταθμού Status Fm 107,7.
Στο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής η Ράνια Θρασκιά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Ως δημοσιογράφος εργάστηκε ως παρουσιάστρια σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.
Στην Ελληνική Λύση εκλέχτηκε ο 36χρονος επιχειρηματίας Συμεών Κουπελόγλου έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα κοινά. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υπερκομματικό συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Οι νέοι βουλευτές στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Στη ΝΔ εκλέχτηκε ο Φάνης Παπάς. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Σερρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2002 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα με έδρα το Σοχό.

Στο ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Γλαβίνας. Γεννήθηκε το 1987 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής, στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Σήμερα, είναι υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Κομοτηνής. Μεγάλωσε σε ένα «πολιτικό σπίτι», «καθημερινός μάρτυρας πολιτικών συζητήσεων λόγω της έντονης δράσης του πατέρα μου, Γιάννη Γλαβίνα, βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1981 ως το 1996. Από τον Ιανουάριο του 2022, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη ανέλαβα τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία κατέχω μέχρι και σήμερα», δηλώνει ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *