Friday , 29 March 2024

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο επί 10 χρόνια (!) γονείς και μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού

Παίζουν τη ζωή τους καθημερινά, κορώνα γράμματα για περισσότερο από 10 χρόνια.

Ο λόγος για τους γονείς των 125 μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου στη Νέα Ραιδεστό,οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

“Οι γονείς έχουν δυο επιλογές:ή θα πρέπει να κάνουν 3,5 χιλιόμετρα να πάνε στη Λακκιά και μετά να γυρίσουν πίσω ή να παρανομήσουν αριστερά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου. Το ίδιο κάνει και το λεωφορείο. Δύο φορές την ημέρα παρανομούν. Μία για να αφήσουν τα παιδιά τους και μία για να τα πάρουν από το σχολείο”, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού, Ευπραξία-Χριστίνα Αμπαδή.

Οι γονείς ζητούν την τοποθέτηση φαναριού αλλά και στηθαίων στο πάρκινγκ του σχολείου, στο σημείο όπου παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και βρίσκεται μία ανάσα από την εθνική οδό.

Τι υποστηρίζει η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Πάρι Μπίλλια, το 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού βρίσκεται εκτός σχεδίου δόμησης “όπου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή διέλευση μαθητών και γονέων που τους συνοδεύουν”.

“Από την στιγμή που παραλάβαμε την επιστολή από τους γονείς, δώσαμε εντολή στην υπηρεσία να κάνει αυτοψία, να γίνει μία μελέτη ώστε να δρομολογήσουμε την κατασκευή κάποιου κόμβου που θα παρέχει την ασφάλεια για τους μαθητές. Δυστυχώς το δημόσιο είναι χρονοβόρο”,δήλωσε ο κ.Μπίλλιας και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δυόμισι με τρία (!) χρόνια για την κατασκευή του έργου.

Από την πλευρά τους, οι γονείς θεωρούν ότι οριστική λύση αποτελεί η κατασκευή νέου κτιρίου για την στέγαση των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου σε οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο δίπλα στο 1ο δημοτικό σχολείο, απόφαση που εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *