Thursday , 25 April 2024

Επισκέψεις του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στο ΚΑΠΗ και στο τοπικό ιατρείο- Περιοδεία στη λαϊκή αγορά

Τις επισκέψεις του σε δομές του δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης για να ακούσει τα προβλήματα των δημοτών αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας (1/4), ο κ. Πολυχρονίδης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου συνοδευόμενος από γυναίκες της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και συγκεκριμένα από τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Γεωργία Πετρίδου, Ελπίδα Φωτιάδου και Κατερίνα Μυλωνά, καθώς και από τη σύζυγό του, Γιώτα Μήτσιου –Πολυχρονίδου. Στο ΚΑΠΗ είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση με περίπου 25 γυναίκες της λεγόμενης τρίτης ηλικίας (φωτογραφία). Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η πολύ καλή και μακροχρόνια σχέση επικοινωνίας την οποία έχει αναπτύξει ο Ανέστης Πολυχρονίδης με τις δημότισσες του Ωραιοκάστρου, κυρίως δε με τις γυναίκες της τρίτης ηλικίας οι οποίες είχαν την ευκαιρία να του μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Οι κυρίες του ΚΑΠΗ ανέδειξαν πρωτίστως το πρόβλημα της ανασφάλειας που αισθάνονται κατά τις μετακινήσεις τους μέσα στο Ωραιόκαστρο, εξαιτίας της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων, αλλά και λόγω των αδέσποτων. Επίσης, αναφέρθηκαν στη δυσλειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας στο Ωραιόκαστρο, στη δραματική κατάσταση της αστικής συγκοινωνίας, αλλά και στην έλλειψη της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας την οποία, όπως είπαν, θεωρούν αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων όλων των κοινοτήτων του δήμου.

Τα προβλήματα που έχουν σχέση με την ιατρική φροντίδα των δημοτών, κυρίως δε των ατόμων της τρίτης ηλικίας, κατέγραψε νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος, το πρωί της ίδιας μέρας, επισκέφθηκε το τοπικό ιατρείο του ΙΚΑ συνοδευόμενος από τον τοπικό σύμβουλο Ωραιοκάστρου -συνταξιούχο διοικητικό υπάλληλο του ΙΚΑ, Γιώργο Λαμπρόπουλο και τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» Ελπίδα Φωτιάδου και Κατερίνα Μυλωνά.

Εκεί συναντήθηκε με την υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ωραιοκάστρου, Αργυρώ Πανανάκη και τον οδοντίατρο, Γιώργο Καλαϊτζή με τους οποίους είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν.


«Διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει αναπλήρωση των γιατρών κατά τις άδειές τους. Έτσι, ενώ το Ιατρείο είναι σε άριστη κατάσταση όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή, δεν στελεχώνεται με το απαραίτητο προσωπικό για να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες στους δημότες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιπτώσεις απουσίας ενός γιατρού λόγω άδειας όλα τα ραντεβού μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σχετικά ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε περιοδεία στη λαϊκή αγορά και αντάλλαξε ευχές για καλό μήνα και καλό Πάσχα με τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *