Tuesday , 23 April 2024

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας: “Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών τιμωρεί τους εμβολιασμένους”

Ο Καθηγητής Νευρολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σπύρος Κονιτσιώτης, εξηγεί γιατί η απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς δεν θα φέρει αποτελέσματα. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τιμωρεί τους εμβολιασμένους υγειονομικούς. Όπως αναφέρει: “Έχουν περάσει πάνω από 7 μήνες από όταν άρχισαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, και ήδη σε αυτό το διάστημα όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, δεν είναι επειδή είχε κάποιες ακαθόριστες/ήπιες αμφιβολίες στην αρχή (οι οποίες για κάποιον που εργάζεται στον χώρο της υγείας έχουν προφανώς επιλυθεί), αλλά επειδή είναι εκ πεποιθήσεως αντί-εμβολιαστής και μάλιστα κάποιοι με ενεργή αντιεμβολιαστική δράση.

Οι συνάδελφοι μας αυτοί, καθόλου δεν θα επηρεαστούν από τις «κυρώσεις» που προβλέπει ο νόμος, ή τουλάχιστον δεν θα είναι επαρκείς για να αλλάξουν την δομικά εγκυστωμένη πεποίθησή τους περί εμβολίων, ενώ κάποιους θα τους «πεισμώσουν» και θα τους επηρεάσει ακόμη περισσότερο ώστε να εμμείνουν στις θέσεις τους. Εξ άλλου η αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές, για του πανεπιστημιακούς που εργάζονται σε δομές υγείας, θα έχει ελάχιστη επίδραση στην εργασία και την μισθοδοσία τους, αφού θα διατηρήσουν τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις (διδασκαλία, έρευνα, κτλ), και τον πλήρη μισθό τους (ως υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας), ενώ θα στερηθούν μόνο το κλινικό επίδομα.

Για πολλούς λοιπόν, οι διατάξεις του νόμου αυτού όχι μόνο δεν συνιστούν τιμωρία, αλλά θα τους επιβραβεύσει κιόλας, αφού θα απαλλαγούν από κάποια κλινικά καθήκοντα για πολλούς ανεπιθύμητα (εφημερίες, κλινικό έργο, κτλ), εις βάρος των εμβολιασμένων συναδέλφων τους που τώρα θα τιμωρηθούν αυτοί, καλούμενοι να καλύψουν το κλινικό έργο (κλινικές, εργαστήρια, εφημερίες) των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους! Η δυνατότητα που δίνει ο νόμος για προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις θα την χαρακτήριζα τουλάχιστον αφελή αν δεν έχει προκαλέσει ήδη τον εκνευρισμό και την αίσθηση εμπαιγμού των εμβολιασμένων συναδέλφων.

Δεν μπορεί κανείς να προσδοκά στ αλήθεια ότι κάποιος γαστρεντερολόγος, ή νευροχειρουργός για παράδειγμα θα αφήσει τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του για να έλθει να προφέρει εξειδικευμένο έργο για τρεις μήνες σε δημόσιο νοσοκομείο και μετά να γυρίσει στην προηγούμενη δουλειά του! Έτσι, εκτός του ότι θα αναγκάσει σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα που λειτουργούσαν οι ανεμβολίαστοι, θα εξουθενώσει, έτι περαιτέρω, το ήδη εξαντλημένο από την πανδημία προσωπικό που έχει εμβολιαστεί και που τώρα αναγκάζεται να κάνει και την δουλειά των συναδέλφων που δεν εμβολιάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Νευρολογίας Σπύρος Κονιτσιώτης ζητά από τον Υπουργό Υγείας να αποσυρθεί έγκαιρα ο συγκεκριμένος νόμος ή να αλλάξει ριζικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *