Thursday , 25 April 2024

Εστίαση: “Βροχή” οι κρατήσεις για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τον Επιτάφιο, στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτα θα είναι, όπως διαφαίνεται τουλάχιστον από τις κατακόρυφα αυξανόμενες κρατήσεις, τα εστιατόρια και ταβέρνες της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με τους Θεσσαλονικείς να τηρούν το έθιμο της νηστείας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιδίδονται σε…τσιμπούσια μετά την περιφορά των Επιταφίων.

Η κίνηση-κρατήσεις για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, είναι μεγάλη.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο, τουλάχιστον μέχρις στιγμής για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, αν και όπως σημειώνει ο ίδιος, επειδή το Πάσχα είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή, πολλές ταβέρνες και εστιατόρια θα είναι κλειστά την Κυριακή.

Όσοι, λοιπόν, σκέφτονται να φάνε έξω την Κυριακή του Πάσχα, δεν θα πρέπει να το αφήσουν στην τύχη αλλά να σιγουρευτούν εκ των προτέρων ότι το αγαπημένο τους εστιατόριο/ταβέρνα θα λειτουργεί και δεν θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Γενικότερα, δε, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα πάντοτε με τον γ.γ. της Ένωσης, υπάρχει σημαντική βελτίωση στην πελατεία της εστίασης στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα , αλλά η πραγματική “Ανάσταση” αναμένεται για τον κλάδο μετά την 1η Μαΐου, με την χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην πανδημία, μετά από 26 μήνες συνεχών περιοριστικών μέτρων.
Η Ένωση ζητά πάντως τη λήψη μέτρων στήριξης για την ανάκαμψη του κλάδου, με πρώτα την εφαρμογή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και την επιδότηση κατά 50% των αυξήσεων που προκύπτουν από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ενέργειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *