Thursday , 25 April 2024

Εστίαση: Χιλιάδες απολύσεις-αποχωρήσεις προσωπικού μετά τα Φώτα αν δεν στηριχθεί άμεσα ο κλάδος-50% μείωση τζίρου την Πρωτοχρονιά

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και αποχωρήσεις προσωπικού από τον κλάδο της εστίασης πανελλαδικά μετά τα Φώτα προειδοποιεί ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο Thesseconomy.gr, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Όπως διευκρινίζει ο κ.Επιτροπίδης, τα μέτρα για στήριξη εργαζομένων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν περιλαμβάνουν την συντριπτική πελιοψηφία του κλάδου της εστίασης, παρά μόνο τα κέντρα διασκέδασης, clubs και ταβέρνες με ζωντανή μουσική.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως τονίζει ο γ.γ. της Ένωσης, πολλά μαγαζιά έκλεισαν από τις 11 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της μουσικής, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο κλάδος (εστιατόρια, ταβένες, καφέ, μπαρ) κατέγραψε μείωση τζίρου 50%, με ίδιο ποσοστό πτώσης και στις 2 Ιανουαρίου (χθες, Κυριακή). Στο μεταξύ, περί τις 600 επιχειρήσεις του κλάδου (καθαρά νυχτερινά μαγαζιά) δεν άνοιξαν καν λόγω των μέτρων.

Σε συννενόηση με την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) η Ένωση ζητά την άμεση λήψη μέτρων πραγματικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου και ασκούνται πιέσεις για την πραγματοποίηση τηξλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών εντός των επόμενων ημερών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *