Thursday , 18 April 2024

Η παράλληλη πορεία Τσίπρα-Μπουτάρη, παρά τις κοινές τους θέσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Η σύμπτωση απόψεων μεταξύ του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα των αρχαιοτήτων στο Μετρό, καταδεικνύει και τον κοινό τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων που έχουν οι δύο άνδρες, τόσο για την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και για την αυτοδιοίκηση.

Οι θέσεις τους στο προσφυγικό, η στάση του κ. Μπουτάρη στο θέμα της μεταφοράς των ταμειακών αποθεματικών των δήμων στο κράτος και η κοινή γραμμή στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα της πλήρους ευθυγράμμισης τους.

Συνεπώς, είναι απορίας άξιον γιατί το πολιτικό «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρη δεν είχε αίσια κατάληξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thesseconomy.gr, ο διακαής πόθος του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ήταν η υποψηφιότητα Μπουτάρη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν σε τοπικό, κομματικό επίπεδο.

Άλλωστε, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποτελούσε τακτικό συνομιλητή του κ. Τσίπρα στις τακτικές του επισκέψεις, κατά το παρελθόν.

Ωστόσο, η απροθυμία του κ. Μπουτάρη να διεκδικήσει για τρίτη συνεχή φορά τον δημαρχιακό θώκο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για να μην καταλήξει το πολιτικό «φλερτ» σε συμφωνία.

Αν στο μέλλον οι δρόμοι τους συναντηθούν και πάλι, αυτό παραμένει άγνωστο…    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *