Thursday , 25 April 2024

Η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Του Γ. Κατσιάνη

Όταν αναλάμβανε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πριν από 17 μήνες, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορούσε να κάνει το κόμμα και πάλι πρωταγωνιστή.

“Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ”, ήταν η κοινή θέση που εξέφραζαν πρωτοκλασάτα στελέχη.

Μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει ο δρόμος για την νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς την εξουσία.

“Δεσμεύομαι προσωπικά, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, ότι και στην επόμενη μάχη, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο διπλασιασμός των εδρών (από 22 σε 41) και η αύξηση του ποσοστού (από 8,1% σε 11,46%) δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανανέωση του ψηφοδελτίου κατά 60% και η επιλογή υποψηφίων της γενιάς των 40 και κάτι, είναι τα νέα δεδομένα που αναδιαμορφώνουν τον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Συνεπώς, στις εκλογές του Ιουνίου, μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να καταλαμβάνουν τα έδρανα της Βουλής όπου μέχρι πρότινος κάθονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Άλλωστε, στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ωριμάσουν οι συνθήκες για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *