Thursday , 28 March 2024

Θ.Καράογλου: “Ζητώ τη συνεργασία όλων για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”

Λιτή και σύντομη, λόγω της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, ήταν στο Διοικητήριο η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου για τον τομέα Μακεδονίας και Θράκης, από την απερχόμενη, Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο νέο υφυπουργό, Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως “σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής και δυστυχώς έχουν χαθεί και έξι συνάνθρωποί μας από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα. Μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, βρεθήκαμε στη Χαλκιδική από τα ξημερώματα σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του νέου υφυπουργού Εσωτερικών κ. Καράογλου: “Σε μια δύσκολη ημέρα όπου θρηνούμε έξι θύματα από την απρόβλεπτη θεομηνία, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου. Για αυτό το λόγο η σχετική τελετή ακυρώθηκε και βρισκόμαστε εδώ για το τυπικό της υπόθεσης. Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση αυξημένων προσδοκιών από τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη Μακεδονία και τη Θράκη”, τόνισε και κάλεσε όλους να συνεργαστούν “ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη υφυπουργός Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον κ. Καράογλου για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου. “Εύχομαι πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, υγεία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο έργο του κ. Καράογλου στο Υφυπουργείο Εσωτερικών, γιατί είναι μια σημαντική δομή για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *