Friday , 19 April 2024

Κορυφώνεται το μεσημέρι η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας – Έκτακτα δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε αποκριάτικους προορισμούς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται σήμερα στις 3.00 μετά το μεσημέρι η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όπως είπε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Μακεδονίας Ιωάννης Λάμπρου «λόγω της Αποκριάς έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων. Έχουμε πάρα πολλή κίνηση. Σήμερα έχουμε περισσότερα λεωφορεία για Ξάνθη και Κοζάνη. Για την Πάτρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει η κίνηση. Σήμερα έχουμε 5 έκτακτα δρομολόγια για την Πάτρα γιατί είναι μεγάλη και η απόσταση. Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα σήμερα, Σάββατο, έχουμε περίπου 22 έκτακτα δρομολόγια για Ξάνθη και για την Κοζάνη άλλα 13 έκτακτα δρομολόγια. Οι περισσότεροι εκδρομείς φύγανε χθες Παρασκευή όπου είχαμε περίπου 30 έκτακτα δρομολόγια για την πρωτεύουσα της Αχαίας. Ο κόσμος φέτος, μετά τα δύο χρόνια της απαγόρευσης λόγω του κόβιτ, κινήθηκε γιατί είναι καλός ο καιρός. Γεγονός είναι πως έχουμε κίνηση για όλους τους προορισμούς λόγω του τριημέρου. Και αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι πως στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και τον τελευταίο επιβάτη. Η ετοιμότητα που έχουμε στο στόλο των λεωφορείων μας ανταποκρίνεται στη δυνατότητα επιθυμίας για τη μετακίνηση των επιβατών», διευκρίνησε ο κ. Λάμπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκτακτα δρομολόγια λεωφορείων υπάρχουν και για τη μετακίνηση των επιβατών από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα.

Στο… πόδι άνδρες της Τροχαίας

Εν τω μεταξύ αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εξόδου των εκδρομέων. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροαχαίας αυξημένα θα είναι τα μέτρα στις εισόδους και στις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων- όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση- όπως και σε χώρους στους οποίους υπάρχει μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς κτλ). Επίσης σήμερα από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:00 μετά το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *