Μαθήματα γαστρονομίας παρέδωσε σήμερα η Θεσσαλονίκη μέσα από τη συμμετοχή της στο Food Festival του National Geographic Traveller που διεξάγεται στο Λονδίνο.
Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρίας Καραγιάννη ο δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου μαγειρικής.
Ο σεφ, Άρης Τσάβος και η δημιουργική ομάδα των εστιατορίων Estrella ετοίμασαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα all day breakfast & brunch με αυθεντικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης και άριστες πρώτες ύλες.
Ομελέτα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με παλαιωμένη φέτα, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά ήταν το πρώτο πιάτο της παρουσίασης και ακολούθησε γύρος κοτόπουλου με φέτα σε κρεμώδη υφή και κρεμμύδια πάνω σε χειροποίητη ζύμη με κεφίρ.
Πρόκειται για δύο γευστικές συνταγές που ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς foodies, που ξέρουν ότι το brunch είναι το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν αποκτά την ελευθερία του all day food.
Τα πιάτα που προσφέρθηκαν συνοδεύονταν από κρασί της περιοχής, το οποίο επέλεξε η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
Η παρουσίαση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η σύγχρονη γαστρονομία της πόλης συνάντησε την παραδοσιακή της κουζίνα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, ενθουσιάζοντας όσους πρόλαβαν τη γευστική δομική των δύο πιάτων.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στο Food Festival του National Geographic Traveller πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) που το διάστημα αυτό τρέχει μεγάλη καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.